publitas logo

Vreugde uitpakken: 5 inspirerende strategieën voor uw digitale catalogus voor Sinterklaas

Typical Sinterklaas items in a collage. Pepernoten, chocolate letters, gifts, etc.

Terwijl het feestseizoen van Sinterklaas in volle gang is, groeit de opwinding en vreugde met de dag en plannen retailers hun strategieën.


In dit digitale tijdperk zijn de traditionele manieren om cadeaus uit te zoeken en te kopen geëvolueerd en bieden ze ons innovatieve en handige opties. Digitale catalogi, een opkomende trend in de wereld van eCommerce, zijn een game-changer geworden voor de feestdagen.


Deze blog gaat in op vijf inspirerende voorbeelden van hoe digitale catalogi je Sinterklaas-retailstrategie kunnen verbeteren, waardoor je merk nog gedenkwaardiger wordt. Van gepersonaliseerde cadeauselecties tot interactieve winkelervaringen, we zullen onderzoeken hoe het digitale catalogus format een vleugje magie kan toevoegen aan je strategie. Laten we eens kijken naar de verschillende mogelijkheden die je op tijd voor Sinterklaas kunt creëren.


1. Club Brugge Sintboek

Club Brugge heeft zijn digitale Sinterklaas catalogus op meesterlijke wijze omgetoverd tot een uniek promotie avontuur, speciaal op maat gemaakt voor de feestdagen.


Ze hebben er op ingenieuze wijze interactieve elementen in verwerkt die speciaal zijn ontworpen voor kinderen, en die de catalogus verrijken met meer dan alleen productoverzichten. Ouders worden aangemoedigd om de PDF-versie te downloaden en af te drukken, die een leuke twist biedt: kinderen kunnen hun eigen verlanglijstjes maken door hun favoriete producten uit te knippen. Daarnaast bevat de catalogus een creatieve kleurplaat, waardoor het een leuke en interactieve ervaring is voor het hele gezin. Deze innovatieve aanpak laat niet alleen de producten van Club Brugge zien, maar bevordert ook de band met het gezin en prikkelt de fantasie van kinderen tijdens het Sinterklaasfeest.


club brugge catalog sinterklaas Publitas

 

Wat we leuk vinden:

 1. Betoverende cover: De catalogus heeft een prachtig ontworpen cover die moeiteloos een gevoel van magie en verwondering uitstraalt, nog versterkt door een strategisch geplaatste aanbieding van 20% korting, die de aandacht trekt en interesse wekt.
 2. Gebruiksvriendelijke productindeling: De catalogus heeft duidelijke en goed georganiseerde productrasters, waardoor het voor lezers gemakkelijk is om door producten te bladeren en ze te selecteren, wat de algehele ervaring verbetert.
 3. Realistische productweergave: De catalogus blinkt uit in het tonen van producten in levensechte omgevingen, waardoor lezers inspiratie opdoen en zich kunnen voorstellen hoe de artikelen hun eigen leven kunnen verbeteren, gedragen worden of in hun huis staan.
 4. Boeiende activiteiten voor kinderen: De catalogus slaat een unieke brug tussen de digitale en de fysieke wereld door interactieve activiteiten voor kinderen toe te voegen, zoals het maken van een verlanglijstje en kleurplaten, waardoor het merk gedenkwaardiger en boeiender wordt voor het hele gezin.
 

2. Lidl Sinterklaas Digital Catalog

De digitale Sinterklaas catalogus van Lidl is een bewijs van hun toewijding aan zowel variëteit als toegankelijkheid. De catalogus beslaat maar liefst 72 pagina’s en omvat een breed scala aan producten die tegemoet komen aan de verschillende voorkeuren tijdens de feestdagen.


Ze hebben slim gebruik gemaakt van zoekfuncties en een speurtocht om ervoor te zorgen dat geen van hun producten wordt gemist door potentiële klanten.


lidl catalog sinterklaas Publitas

Lidl Sinterklaas Digital Catalog

 

Wat we leuk vinden:

 1. Boeiende speurtocht: De catalogus opent slim met een speurtocht, waarbij gebruikers worden aangemoedigd om alle aanwezige cadeautjes op de pagina’s te vinden. De lokroep van het winnen van cool speelgoed voegt niet alleen spanning toe, maar zorgt ook voor een grondige betrokkenheid bij elke pagina van de catalogus.
 

lidl catalog find the promotion Publitas

 1. Traditionele activiteit met een moderne twist: De catalogus bevat een QR-code voor een downloadbare kleurplaat die kan worden omgetoverd tot een schoen. Deze schoen kleurplaat kan dan weer gebruikt worden om in de winkel je schoen te zetten en een cadeautje te krijgen.
 2. Prominente promotionele prijzen: Elk product is duidelijk gemarkeerd met actieprijzen, direct gekoppeld aan de Lidl-website. Deze eenvoudige aanpak zorgt voor een probleemloze winkelervaring, zodat klanten gemakkelijk meer informatie kunnen vinden of aankopen kunnen doen.
 3. Uitgebreide displays voor speelgoedsets: De catalogus toont op efficiënte wijze complete speelgoedsets in de productrasters. Deze presentatiestijl maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk te visualiseren wat er in elke set zit, waardoor het voor klanten eenvoudig is om de waarde en inhoud van hun potentiële aankopen te begrijpen.

 

3. Spar Digitale Catalogus: Speel het Sinterklaas memoryspele

spar catalog memory game Publitas

 

Wat we leuk vinden: 

Spar heeft op ingenieuze wijze de feestelijke geest van Sinterklaas omarmd door een unieke interactieve functie in hun digitale catalogus op te nemen. 


Ze zien de mogelijkheid om gezinnen te betrekken bij dit feestelijke seizoen en hebben een downloadbaar Sinterklaas Memory Spel geïntroduceerd. Het briljante van dit spel ligt in het ontwerp, waarbij Spar’s eigen Sinterklaas assortiment als kaarten worden gebruikt. Deze creatieve aanpak voegt niet alleen een element van plezier en betrokkenheid toe voor het hele gezin, maar laat ook op subtiele wijze Spar’s productlijn zien. 


Terwijl kinderen en volwassenen het memoryspel spelen, raken ze meer vertrouwd met het aanbod van het merk, wat zorgt voor stimulatie van de aankoopbehoefte. Dit digitale initiatief getuigt van de inzet van Spar om interactief entertainment te combineren met effectieve productpromotie, waardoor de merkbinding en de klantervaring tijdens de feestelijke Sinterklaasperiode worden versterkt.


4. Het grote Bax Sinterklaas dobbelspel

Bax Music, een muziekwinkel, heeft op een slimme manier een feestelijke draai gegeven aan de Sinterklaasviering met hun downloadbare dobbelspel. 


Door het geven van cadeaus te combineren met de spanning van kans en spel, hebben ze een ervaring gecreëerd waar families en vrienden samen van kunnen genieten. Elke worp met de dobbelstenen belooft een nieuwe verrassing, van het uitwisselen van cadeaus tot het wisselen van plaats, wat zorgt voor gelach en plezier. 


Dit ingenieuze spel verhoogt niet alleen de feestvreugde, maar versterkt ook het merk Bax Music in het geheugen van degenen die deelnemen aan de pret. Het is een heerlijke manier om klanten te betrekken, ook na de transactie, en om de naam Bax te verankeren in de warmte van feesttradities.


bax music catalog sinterklaas dice game Publitas

5. Sinterklaas Songs By Jingo

jingo catalog sinterklaas Publitas

Wat we leuk vinden aan dit idee voor een digitale catalogus voor Sinterklaas:

 1. Feestelijke en boeiende inhoud: De catalogus bevat 40 vrolijke Sinterklaasliedjes en twee unieke hoorspelen die de sfeer van de feestdagen perfect weergeven, met een mix van nieuwe en traditionele liedjes.
 2. Interactief en toegankelijk: Dankzij het innovatieve gebruik van QR-codes en links is de inhoud gemakkelijk toegankelijk via populaire streamingplatformen zoals Spotify en YouTube, wat zorgt voor een naadloze en interactieve ervaring voor de gebruiker.
 3. Cultureel rijk: De hoorspelen, die liedjes combineren met verhalen, bieden een meeslepende manier voor kinderen om te leren over en contact te maken met de Sinterklaastraditie.
 4. Aanbod met toegevoegde waarde: Jingo voegt uitzonderlijke waarde toe voor klanten door deze feestelijke liedjes gratis aan te bieden, waardoor de feestdagen toegankelijker en leuker worden voor iedereen.
 5. Brede aantrekkingskracht: Het ontwerp van de digitale catalogus is visueel aantrekkelijk voor zowel kinderen als volwassenen, met kleurrijke illustraties en duidelijke, aantrekkelijke lay-outs die navigatie eenvoudig en plezierig maken.

En dat is het einde van onze inspirerende digitale Sinterklaascatalogi voor dit jaar. Het beste hieraan is dat je al deze ideeën ook kunt hergebruiken voor andere seizoensgebonden feestdagen, zoals Black Friday, Diwali, Kerstmis, Valentijnsdag en nog veel meer. 


We vinden het geweldig dat Club Brugge, Lidl, Spar, Jingo en Bax Music hun digitale aanbod hebben aangepast om niet alleen hun producten te laten zien, maar ook om een diepere band met hun klanten te creëren door middel van interactieve spelletjes, educatieve activiteiten en feestelijke inhoud. 


Deze catalogi zijn niet alleen een moderne manier om een eeuwenoude traditie te vieren; ze zijn een bewijs van de vindingrijkheid van retailers in het verrijken van het feestdagengevoel. We wensen iedereen een fijne Sinterklaas!


Als je Digitale Catalogi wilt gebruiken in je retail strategie en een van bovenstaande inspirerende ideeën wilt uitproberen, meld je dan aan voor een gratis proefversie.